Opvliegers

Damiana: Al decennia lang hebben natuurlijke en alternatieve geneeskunde beoefenaars gebruik van damiana in het helpen van mensen omgaan met symptomen van de menopauze, vooral opvliegers. Onvoldoende niveaus van progesteron en oestrogeen in het lichaam zijn de gebruikelijke onderwerp van schuld wanneer opvliegers beginnen om vrouwen lastig te vallen. Verlaging van het niveau van deze hormonen meestal, de hypothalamus te verwarren of een vrouw voelt warm of koud.

Dong Quai: Traditioneel gebruikt als medicijn, tonic en specerijen in Japan, China en Korea, werd dong quai gevonden om een uitstekend kruid voor vrouwen die lijden aan opvliegers zijn. Vaak aangeduid als de vrouwelijke ginseng, wordt dong quai verondersteld om een goede kruid voor opvliegers vooral vanwege de oestrogeenachtige effecten. In een wetenschappelijke studie uitgevoerd in Israël, de resultaten bleek dat bijna de helft van de respondenten hebben gemerkt dat de verdwijning van opvliegers.

Gingseng: Helaas, opvliegers zijn slechts een van de grote ongemakken die vrouwen hebben om door te gaan op hun menopauze podium. De beschikbaarheid van kruiden planten zoals ginseng is erg praktisch in het omgaan met opvliegers. De onderzoekers concludeerden dat ginseng suppletie speelt een belangrijke rol bij het stimuleren van de eierstokken die leiden tot de productie van oestrogeen. Normaal gesproken, vrouwen met lage niveaus van oestrogeen last van opvliegers.

Lijnzaad: Hoewel dit kruid heeft ook onderzoeken met discutabel resultaten, zijn er verschillende klinische studies vond het worden verrijkt met lig nanen, die zijn bevestigd aan oestrogeen niveaus stabiliseren en bezitten antioxidereden eigenschappen. Dientengevolge is een Franse studie van meer dan 58.000 postmenopauzale vrouwen vond dat lijnzaad inname risico’s op borstkanker kan verminderen. Hoewel veel gegevens over botanische behandelingen voor opvliegers zijn soms controversiële met enkele bevindingen schijnbaar gebaseerd op persoonlijke meningen zijn wetenschappers boeken vooruitgang in het isoleren van actieve verbindingen die uiteindelijk kan leiden tot het formuleren van behandelingen met meer hoopvolle resultaten.

Rode Klaver: Toen Oostenrijkse onderzoekers van de afdeling Obstetrie en Gynaecologie beoordeelde de effecten van rode klaver isoflavonen supplementen bij 109 postmenopauzale vrouwen door willekeurig hen 2 capsules dagelijks voor 3 maanden, vonden zij dat in vergelijking met die van placebo, rode klaver inname verminderd algemene symptomen van de menopauze met geen duidelijke bijwerkingen. De fyto-oestrogeen isoflavon verrijkt bleek zowel de intensiteit en frequentie van opvliegers verminderen.

Salie: Een studie die hield in dat 71 deelnemers 1 tablet van verse salieblaadjes dagelijks gedurende 2 maanden toonden klinische waarde wijze in de behandeling van opvliegers en andere symptomen van de menopauze. Sage werd aangetoond dat de intensiteit van opvliegers significant afnemen met 50% na 4 weken te gebruiken en maar liefst 64% na 8 weken gebruik. Frequentie van opvliegers werd ook gevonden om week na week te verminderen binnen de periode van 8 weken. Biologische salie kan ook worden genomen door het drinken van enkele koppen thee per dag.

Sojasaus: Zoals rode klaver, soja producten zijn rijk aan isoflavonen die juiste hormonale disbalans. In een systematische review van 277 publicaties en 17 gerandomiseerde gecontroleerde studies, analyses is gebleken dat isoflavonen in soja sterk verminderd opvliegers ernst met 26,2% ten opzichte van de placebogroep. Nochtans, aangezien de veiligheid en werkzaamheid van sommige sojasupplementen blijft twijfelachtig, artsen nog steeds aanbevelen om soja te verkrijgen uit natuurlijke bronnen zoals tofu en sojamelk.

Hartgespan: Opvliegers zijn doorgaans gepaard met een paar andere hinderlijke symptomen. Hartgespan is een uitstekend kruid dat niet alleen helpt bij het omgaan opvliegers. Het helpt ook bij het wegrijden andere verontrustende symptomen van de menopauze, zoals duizeligheid en licht gevoel in het hoofd. Het daadwerkelijk helpt bij het verminderen van de frequentie, duur en ernst van opvliegers.

Sinds 1600 is Motherwort in gebruik door de Europese cultuur vanwege de kalmerende werking, waardoor het een uitstekende natuurlijke oplossing voor slapeloosheid, angst, depressie en natuurlijk opvliegers maakt.

Zilverkaars: Hoewel dit is een populair kruidenmiddel voor de menopauze, zijn experts nog steeds bezig om de mechanismen achter de effectiviteit in verschillende studies ontgrendelen met gemengde als niet overtuigend resultaat. Maar een expert in medicinale planten vermeld dat dit kruid stimuleerde de hypothalamus – hetzelfde gebied dat opvliegers triggers. Andere studies associëren zilverkaars om de farmaceutische oestrogeen bij het verlichten van opvliegers, terwijl een studie bleek het kan voorkomen dat overmatig zweten.

Zoethout: In een studie uitgevoerd in Groot-Brittannië, concludeerde de onderzoekers dat de consumptie van drop helpt bij het verminderen van de kans op opvliegers optreden met bijna 80%.  Zoals eerder vermeld, lage niveau van oestrogeen in het lichaam wordt gewoonlijk beschuldigd van het optreden van dit probleem. Wetenschappelijke studies tonen aan dat zoethoutwortel is een uitstekende bron van fitoestrogeen isoflavonoid die wordt beschouwd als een goede plantaardige bron van oestrogeen. Deze verbinding leidt normaliter het optreden van fluctuerende hormonen in vrouwen.