Constipatie

Cascara Sagrada Ook beschouwd als een mild laxeermiddel, dit krachtige kruid werkt het beste op dikke darm. Dit kruid is zeer gunstig voor mensen die lijden aan chronische constipatie en ouderen die lijden aan een dergelijke voorwaarde. Cascara Sagrada is eigenlijk een van de belangrijkste ingrediënten van veel over de toonbank laxeermiddelen beschikbaar zijn in de markt van vandaag. Algemeen bekend als duindoorn, wordt Cascara Sagrada veel gebruikt om chronische constipatie te behandelen. De schors van de cascara sagrada bevat anthraquinone chemische stoffen die vereisen een jaar af te breken. Cascarosides A en B, worden de antrachinon verbindingen gevonden in de bast, omgezet in stoffen die interageren met darm-levende bacteriën die stoelgang stimuleren zodat ontlasting gemakkelijk passeren.

Fenegriek Grote schaal gebruikt als voedsel kruiden, fenegriek is een krachtige kruid bekend om zijn laxerende eigenschappen, waardoor het een effectieve natuurlijke oplossing voor maagklachten en verstopping te maken.  Fenegriek bevat grote hoeveelheden oplosbare vezel die het water absorbeert in de darmen. Dit leidt tot bulking up van afval en uitbreiding. Uiteindelijk, creëert druk in de darmen die samentrekkingen veroorzaakt. Daardoor krukken bewegen door de darmen gewoon stoelgang verbetert.

Gember In een veel recente studie werden 4 gezuiverd bestanddelen van gember geanalyseerd op hun relaxerende eigenschappen in zowel cavia’s en menselijke luchtpijpen. Zoals zoethout, werd gember gevonden om aanzienlijke en snelle ontspanning in luchtweg-gladde spieren veroorzaken. Dit vormt voordelen voor lijders aan astma die hyperreactiviteit en ontsteking ervaren. Een andere manier gember kan worden gebruikt als een spierverslapper is door ginger bad, die artritis-gerelateerde pijn te verlichten.

Kamille: Een andere populaire kruiden spier relaxer geliefd om zijn vermogen om de zenuwen te kalmeren. Hierdoor onderzoek bevestigt dat kamille is ook effectief om spierkrampen en spanning die vaak verergeren wanneer men gestrest of angstig verminderen.

Kava: Samen met passiebloem, kava bevordert gespierd gezondheid en pijnbestrijding. Verder kava wordt aangetoond dat de symptomen van angst te verminderen. In het onderzoek naar de effectiviteit van de 108 mogelijke behandelingen voor angststoornis, onderzoekers in Australië vonden dat kava hadden het beste bewijs van de effectiviteit van gegeneraliseerde angst.

Lijnzaad: Ook beschouwd als een van de beste bulk laxeermiddelen, lijnzaad is een kruid dat wordt steeds veel aandacht vanwege zijn vermogen om constipatie te verlichten. Dit kruid bevat vezels die helpt bij bulking up afval en triggers makkelijker excretie. Om constipatie te verlichten, waarbij ten minste 1-3 theelepels lijnzaad dagelijks voor maximaal drie keer kan aanzienlijk helpen. Hoewel er weinig studies met betrekking tot de effectiviteit van lijnzaad bij de behandeling van constipatie, resultaten van enkele studies waren erg veelbelovend.
Een studie toonde aan dat regelmatige inname van lijnzaad gedurende drie maanden geleid tot een significante vermindering van pijn, opzwellen en constipatie tegenover bleef inname van psyllium. Blijft gebruiken lijnzaad zes maanden tot betere resultaten.

Paardebloem: Hoewel beschouwd als een mild laxeermiddel, paardenbloem maakt nog steeds een uitstekend huis remedie tegen constipatie. Paardebloem wortel thee werkt het beste op chronische constipatie alsmede degenen die zijn gerelateerd aan de leeftijd en de lange tijd ziek. Je moet gewoon een theelepel paardebloem wortel thee nemen voor drie tot vier keer op een dag om constipatie te verlichten.

Psyllium: Door zijn hoge vezelgehalte, psyllium wordt een van de meest natuurlijke home remedies voor constipatie. In feite is het een van de meest voorkomende ingrediënten van vele laxerende producten gevonden op de markt vandaag. Zaden van psyllium zijn uitstekende bronnen van natuurlijk water oplosbare vezels, waardoor het een zeer effectieve behandeling voor obstipatie maken. De National Institutes of Health zegt dat de dagelijkse inname van 20 tot 35 gram psyllium aanzienlijk helpt bij de bestrijding van constipatie. Wanneer genomen, psyllium helpt bij het verlichten obstructie in de darmen en slokdarm. Dit kruid is een lamp laxeermiddel die normaal wordt gevonden in drugs zoals Metamucil. Wanneer psyllium zaden worden ingenomen met een glas water, het resulteert tot eenvoudiger passage van ontlasting en smering van de darmen. In Duitsland, mensen nemen tenminste 3-10 theelepels psyllium dagelijks om chronische constipatie te verlichten.

Valeriaan: Hoewel vaak gebruikt voor de bestrijding van slapeloosheid, blijkt uit onderzoek dat de wortels van valeriaan zijn ook een van de meest effectieve kruiden spierrelaxers om ontstekingen te verminderen en pijn te verlichten. Pijn kan omvatten spierkrampen die kleiner kunnen worden door de antispasmodic eigenschappen van valeriaan. In 2012, wetenschappers onderzocht de effectiviteit van valeriaan acupressuur (een combinatie van valeriaan aromatherapie en acupressuur) op de slaap van patiënten op de intensive care unit. Resultaten toonden aan dat de 41 proefpersonen die valeriaan acupressure toegediend kregen verhoogde bedtijd en verminderde wake frequentie vergeleken met de controlegroep.

Zoethout: Experts geloven dat drop werkt om spier ontsteking en pijn op dezelfde manier als farmaceutische steroïden verminderen.
Laboratoriumproeven dat een flavonoïde geïsoleerd uit zoethout wortels genoemd isoliquiritigenin liet het ontspannen tracheale effecten die hamster tracheale gladde spier hebben een gevolg van meerdere intracellulaire acties.