Huid

Aloe vera: De gel van aloë Vera is bekend om zijn vermogen om beschadigde huid te herstellen en te genezen , waardoor het een veelgebruikt ingrediënt in huidsverzorgingsproducten is. Een studie heeft aloë Vera crème gevonden om iets effectiever dan actueel steroïde in het verminderen van ontsteking en jeuk. Andere studies wijzen op de waarde van aloë in het verlichten dermatitis, bevriezing, brandwonden en psoriasis.

Calendula: Ook bekend als goudsbloem, calendula is aangetoond om te genezen en te regenereren huidweefsel. Onderzoek toont aan dat calendula kan worden toegepast wanneer de celregeneratie wordt vereist, zoals bij het ervaren van zonnebrand of pijnlijke en geïrriteerde huid. Er is ook enig bewijs dat calendula olie gebaseerde crème suggereren effectief tegen ultraviolette Bestralinggeïnduceerde verandering kunnen zijn in het niveau van antioxidanten in de huid weefsel.

Groene thee: Groene thee is niet alleen voor drinkwater, de extracten kunnen ook worden toegepast op de huid. Een studie heeft uitgewezen dat een 2% groene lotion werkt als een acne oplossing. Naast het verlichten van acne, groene thee bevat antioxidant flavonoïden die beschermen tegen de gevaren van UV-licht, zoals zonnebrand, huidveroudering en huidkanker.

Kamille: Ontegenzeggelijk, kamille is een van de meest voorkomende ingrediënten van veel huidverzorgingsproducten vandaag. het kruid is een uitstekende bron van krachtige verbinding alpha bisabolol waarvan wordt gedacht effectief bij het versnellen van het genezingsproces van de huid en het verminderen van het optreden van rimpels en fijne lijntjes zijn. Meer dan de heerlijke geur, is kamille ook bekend om zijn anti-irriterende, anti-inflammatoire en kalmerende eigenschappen die gunstig zijn voor de huid. Wanneer toegepast op de huid, kamille is nuttig bij het verlichten van allergie, eczeem, kleine brandwonden, zonnebrand en huiduitslag.

Lavendel: Meer dan de ontspannende en kalmerende effecten, lavendel maakt ook een prachtige kruidentuin aan de huid. Het kruid bevat compound linalool dat kalmeert de huid, te voorkomen weefseldegeneratie, en houden de huid stevig en strak. lavendel fungeert ook als een uitstekende anti-aging middel vanwege zijn cytophylactic eigenschappen die regeneratie van nieuwe cellen te bevorderen. Het bevorderd snellere genezing van wonden, snijwonden, littekenweefsel, ontsteking, irritatie, psoriasis, zonnebrand, eczeem, acne en andere huidaandoeningen. lavendel bevat ook antibacteriële, antisceptische, antitoxisch, antivirale en anti-inflammatoire eigenschappen.

Pepermunt: In een 2011 experiment hebben wetenschappers vastgesteld dat wanneer pepermuntolie royaal werd toegepast en is doorgedrongen tot in de huid, een gevoel van frisheid werd ervaren. De koeling en verfrissende kwaliteiten laten pepermunt te stimuleren en te revitaliseren van de huid, herstelt de huid elasticiteit, nauwe poriën, verminderen zwellingen en onaangename geur, en verminderen roodheid en irritatie.

Sint-janskruid: Uitwendig als een crème, zalf of gemacereerde olie, Sint-Janskruid wordt gevonden om kalmerende effecten om huidirritatie te kalmeren hebben. Een onderzoekende studie heeft aangetoond dat oleum hyperici, een olie-extract van Sint-Janskruid kan worden gebruikt voor de plaatselijke behandeling van wonden, brandwonden, kneuzingen, zenuwletsel, snij wonden, aambeien en kan zelfs dienen als antiseptisch. Door zijn anti-inflammatoire en antibacteriële eigenschappen, Sint-Janskruid olie-extracten vertonen antimicrobiële activiteiten tegen veel voorkomende micro-organismen.

Smeerwortel: Net zoals kamille, is Smeerwortel  ook een van de meest populaire ingrediënten van vele huid lotions vandaag. Wat maakt dit kruid effectief en in-demand is de allantoïne inhoud die een vitale rol in het beschermen van de huid, alsmede bij het vorderen van de huid celregeneratie speelt. Wanneer toegepast in de huid als kompres, is smeerwortel  effectief in het verlichten van slijtage en scheur. Ook wel aangeduid als knitbone, wordt smeerwortel gebruikt om een breed scala van huidaandoeningen te behandelen. Allantoïne werkt ook door het bevorderen van de huid te herstellen en krimpen huidontsteking. ondanks de effectiviteit, de Amerikaanse Food and Drug Administration verbood het gebruik van smeerwortel intern als het kan oplopen nadelige schade aan de essentiële organen van het lichaam, zoals de lever.

Tea tree: Overvloeding gevonden in Australië, is tea tree olie bekend om zijn antivirale, antiseptische, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Resultaten van recent studies is gebleken dat tea tree olie is heilzaam bij de behandeling van diverse huidaandoening en aandoeningen die de huid vlekken, acne, en schurft zijn. Om mensen met acne, tea tree olie helpt door te fungeren als een natuurlijke exfoliant die bacteriën die flare-ups veroorzaken vernietigt. Verder is nuttig in het ellimineren van symptomen huidaandoeningen zoals irritatie, jeuk en schilfering.

Zoethout: Bekend om zijn anti-inflammantoire en kalmerende eigenschappen, zoethout is een prachtige kruid dat gezondheid van de huid bevordert. Het is gunstig voor mensen die lijden aan rosacea, eczeem en psoriasis. Wanneer toegepast in de huid zoals gel, drop helpt bij het verlichten van symptomen zoals jeuk, roodheid en zwelling.