Diabetes

Appels: Deze vrucht is waarschijnlijk een van de veiligste en heilzame voedingsmiddelen te nemen als u diabetes hebt. Het bevat hoge niveaus van oplosbare vezels, die goed is voor mensen die lijden aan diabetes type 2. De pectine speelt een vitale rol in het reguleren van het niveau van glucose in het bloed door geleidelijk vrijgeven van suiker in de bloedbaan. Pectine dat gewoonlijk wordt gevonden in de pulp en schil dient als detoxifier van het lichaam omdat hier glucosezuur. Dit type zuur kan verwijderen giftige afvalstoffen uit het bloed waardoor een diabetische insulinebehoefte verlagen met meer of minder 35% Naast zijn vermogen om darmfuctie en suiker te reguleren, inname van appels is ook nuttig bij het verbeteren van wondgenezing. Het vezelgehalte is bekend dat anti-inflammatoire effecten die diabetici helpt om snel te herstellen van virussen.

Billberry: Deze krachtige kruid is bekend dat het bruikbaar bij het stabiliseren insuline het lichaam. De bladeren van Billberry worden verondersteld werkzaam te zijn bij het verlagen van het suikergehalte in het bloed en in zijn risico op diabetes verminderen later. Normaal gesproken wordt een handvol Billberry gemaakt in kopjes Billberry thee dat is effectief in het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

Bittere meloen: Dit klinkt misschien niet lekker, maar bittere meloen extracten en sap zijn gevonden om de bloedglucose verlagen, zowel in type 1 of 2 diabetes patiënten. Studies suggereren dat de verbindingen in bittere meloen zijn vergelijkbaar met die van insuline die suiker blokkeert zodat de Damen en kunnen effectiever glucose consumptie.

Fenegriek: Dit kruid heeft niet alleen cullinaire doeleinden, maar verschillende dierlijke en menselijke klinische studies hebben ook aangetoond zijn vermogen om de gevoeligheid voor insuline en de productie als gevolg van grote hoeveelheden aminozuren die het bevat te verhogen. Een grotere studie over zaden van fenegriek blijkt dat 60 deelnemers die 25 gram fenegriek namen hadden dagelijks belangrijke verbeteringen in hun bloedsuikerspiegel.

Ginseng: Dit Chinese kruid is bekend en geliefd om zijn voordelen om het immuunsysteem te verbeteren, maar meer dan dit, heeft een team van de Universiteit van Toronto consequent gevonden dat ginseng capsules daling bloedsuikerspiegel met 15 tot 20 procent in vergelijking met placebo pillen. vergelijkbare studies hebben gesteund deze bevindingen in verlaging van de nuchtere bloedglucose als ginseng vertraagt de absorptie van koolhydraten terwijl het vermogen van het gebruik van glucose en insuline secretie van de pancreas.

Gymnema: Gebruikt in de kruidengeneeskunde voor de behandeling van diabetes voor bijna 2000 jaar. Zijn exotische klinkende naam is te danken aan deze plant zijn een inheems Zuid- en Centraal- India die treffend betekend “suiker vernietiger ‘in het Hindi. Deze plant heeft inderdaad zijn naam eer aan door het hebben van krachtige effecten op diabetes als onderzoek heeft aangetoond dat het kan reguleren bloedsuikerspiegel op een typische dosering van 200-250 mg tweemal daags ingenomen. Studies tonen aan dat het vermogen om de bloedsuikerspiegel te controleren is deels te wijten aan resulterende verminderde gevoeligheid voor zoetheid en deels te wijten aan verhoogde activiteit van enzymen die de productie van insuline of het gebruik van glucose te stimuleren. Nochtans, omdat de consumptie is aangetoond dat een aantal bijwerkingen veroorzaken is het het beste om te praten met een medische professional voortgaande gebruik.

Kaneel: Dit is goed nieuws voor diabetespatiënten met een zoete tand zo veel gebakken producten vandaag de dag gebruik kaneel ter vervanging van suiker en meer diabetes vriendelijk. In een augustus 2012 studie uitgevoerd door onderzoekers, werden proefpersonen gevraagd om 3 gram kaneel dagelijks nemen gedurende een 8-weken om de effecten op de glykernische omstandigheden te beoordelen.
De studie concluderende dat kaneel heeft wel matige effecten in het verbeteren van de bloedsuikerspiegel.

Knoflook: Dit kruid staat bekend om zijn hypeglycemische effecten. Het bevat krachtige verbindingen zoals allicine die efficiënt gaat met een buitensporige mate van glucose in het bloed. Allicine is de verbinding die verantwoordelijk is voor de smaak en geur van knoflook.

Bovendien knoflook speelt een essentiële rol bij het stimuleren van de productie van bèta-cel insuline dat bestrijdt hoge bloedsuikerspiegel helpt. De antioxidanten van knoflook gunstig in het uitroeien van vrije radicalen, die bij onbehandeld kan bijdragen aan de ontwikkeling van hart- en vaatziekten, kanker en natuurlijk diabetes.

Uien: Als mensen praten over knoflook, ui meestal volgt. Net zoals knoflook, uien ook belangrijke rollen spelen bij het behandelen en voorkomen van diabetes. Uien bevatten hoge concentraties aan flavonoïden, die worden verondersteld om positieve effecten in het optimaliseren van het niveau van suiker in het bloed te hebben. Sommige onderzoekers beweerden dat de consumptie van rauwe uien aanzienlijke het niveau van suiker in het bloed onder de type 2 kan verminderen en type 1 diabetes.

Vijgcactus: Volgens studies, de vrucht van vijgcactus speelt een belangrijke rol bij het verlagen van het niveau van suiker in het bloed.
Afgezien van het feit dat de vrucht een uitstekende bron van vezels is, geloofde onderzoekers dat veel chemicaliën gebruikt die soortgelijke functies hebben met insulline bevat. In een studie werd gevonden dat de inname van vijgcactus helpt diabetici in het verminderen van het niveau van glucose in hun bloed met maar liefst 46%. Bovendien vonden zij dat nopal ras levert de beste resultaten als het helpt bij het verlagen van het niveau van slechte cholesterol in het lichaam, terwijl het optimaliseren van het niveau van goede cholesterol.
 
Diabetes en CBD
 
Preventie
Diabetes wordt in verband gebracht met een hoge insulinewaarde bij nuchterheid, insulineresistentie en een laag gehalte high density lipoproteïne-cholesterol (HDL-C). In 2013 werden in het American Journal of Medicine de resultaten van een vijf jaar durend onderzoek naar de effecten van CBD op insuline bij nuchterheid en insulineresistentie gepubliceerd. Van de 4.657 ondervraagden hadden 2.554 mensen gedurende hun leven cannabis gebruikt, waarvan 579 mensen op dat moment gebruikten en 1.975 in het verleden gebruikt hadden. 2.103 ondervraagden hadden de drug nog nooit gebruikt.

De onderzoekers ontdekten dat de insulinewaarde bij nuchterheid bij huidige cannabisgebruikers 16% lager was dan bij ondervraagden die nog nooit cannabis hadden gebruikt. Daarnaast hadden de gebruikers 17% minder insulineresistentie en een hoger gehalte HDL-C. Ondervraagden die gedurende hun leven cannabis hadden gebruikt, maar op dat moment niet gebruikten, vertoonden een vergelijkbaar, maar minder duidelijk verband. Dit wijst erop dat het beschermende effect van cannabis in de loop der tijd afneemt.

De onderzoekers analyseerden ook gegevens waarbij de mensen met een diabetesdiagnose eruit waren gefilterd. Zelfs wanneer de diabetici uit de gegevens waren gefilterd, bleken huidige cannabisgebruikers een verminderde insulinewaarde bij vasten en een verminderde insulineresistentie te hebben, wat erop wijst dat cannabis zowel het optreden van diabetes kan helpen voorkomen als ook de symptomen kan reguleren bij mensen bij wie de ziekte is vastgesteld.

Verlaagt de insulineresistentie
Insulineresistentie (IR) is een aandoening waarbij het normale mechanisme van insuline in de cellen niet werkt. Insuline is een hormoon dat door de alvleesklier wordt aangemaakt en zeer belangrijk is voor de regulering van het glucosemetabolisme. IR wordt met diabetes type 2 in verband gebracht. Bij diabetes type 1 kan het lichaam geen insuline aanmaken, terwijl bij type 2 de insulineproductie niet wordt aangetast, maar de cellen de insuline niet kunnen verwerken. Wanneer een cel insulineresistent wordt, kan hij de glucose die hem van energie voorziet, niet meer opnemen. Hierdoor neemt de hoeveelheid glucose in de bloedbaan toe, wat hyperglykemie tot gevolg heeft.

De auteurs van het onderzoek uit 2013 ontdekten dat huidige cannabisgebruikers een gemiddelde IR van 1,8 hadden, vergeleken met 2,2 bij mensen die in het verleden gebruikt hadden en 2,5 bij degenen die nooit cannabis hadden gebruikt. Huidige cannabisgebruikers bleken ook een lagere bloedsuikerspiegel te hebben vergeleken met mensen die in het verleden hadden gebruikt en mensen die nooit hadden gebruikt. De gemiddelde bloedsuikerspiegel van de huidige cannabisgebruikers was 99,7 mg/dl, vergeleken met 100,6 mg/dl bij mensen die in het verleden hadden gebruikt en 103,5 mg/dl bij mensen die nooit hadden gebruikt. Men heeft tot nu toe echter nog niet vastgesteld op welke manier cannabinoïden precies invloed op IR uitoefenen.

Helpt zwaarlijvigheid voorkomen
Zwaarlijvigheid, een hoge body mass index (BMI) en een grote tailleomvang worden alle drie met het risico op diabetes in verband gebracht. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het verband tussen cannabisgebruik en de BMI, waaruit tegenstrijdige resultaten naar voren zijn gekomen. Uit een onderzoek uit 2005 onder jongvolwassenen bleek geen verband tussen cannabisgebruik en een verandering in de BMI, terwijl in twee grote nationale onderzoeken bij cannabisgebruikers een lagere BMI en minder zwaarlijvigheid werd aangetroffen, ondanks het feit dat hun dagelijkse calorie-inname hoger dan gemiddeld was. Uit het onderzoek uit 2013 bleek dat huidige cannabisgebruikers een kleinere tailleomvang hadden dan mensen die in het verleden hadden gebruikt of mensen die nooit hadden gebruikt.

Hoewel men nog niet volledig heeft vastgesteld welk mechanisme schuilgaat achter het ingewikkelde verband tussen het endocannabinoïdesysteem, zwaarlijvigheid en diabetes, werd in een onderzoek uit 2012 aangetoond dat zwaarlijvige ratten na blootstelling aan een biologisch cannabisextract aanzienlijk afvielen en dat het gewicht van hun alvleesklier toenam. De toename in het gewicht van de alvleesklier is een aanwijzing dat de bètacellen in de alvleesklier, die de insuline produceren, door de aanwezigheid van cannabinoïden worden beschermd. Bij diabetes type 1 worden de bètacellen door een auto-immuunreactie vernietigd, dus door ze te beschermen kan de ziekte wellicht onder controle gehouden worden.

Kan wellicht door diabetes veroorzaakte neuropathie behandelen
Mensen met diabetes krijgen door hun ziekte vaak zenuwstoornissen. Een zenuwbeschadiging tast vaak de periferie aan, bijvoorbeeld de handen en voeten, maar kan in elk orgaan of elk deel van het lichaam voorkomen. Het kan zijn dat de beschadiging geen symptomen geeft, maar in veel gevallen gaat de stoornis gepaard met pijn, tintelingen en gevoelloosheid. Zoals bij zoveel vormen van zenuwpijn kan het moeilijk zijn diabetische neuropathie met conventionele pijnstillers te behandelen. Er zijn echter aanwijzingen dat cannabis ook hierbij een rol kan spelen.

In een onderzoek uit 2009 werden de antinociceptieve (pijnverminderende) effecten van een cannabidiolextract op door diabetes veroorzaakte neuropathie bij ratten onderzocht. De auteurs ontdekten dat herhaaldelijke toediening van een CBD-extract mechanische allodynia (een pijnreactie op een niet-pijnlijke prikkel) ‘aanzienlijk verlichtte’ en de normale waarneming van pijn herstelde zonder hyperglykemie te veroorzaken. De behandeling bleek ook de lever te beschermen tegen oxidatieve stress, waarvan men denkt dat het in belangrijke mate bijdraagt aan het ontstaan van neuropathie, en de mate van zenuwgroei op een normaal niveau te brengen.

Onderzoeken bij mensen hebben tot nu toe echter veel minder positieve resultaten opgeleverd. In 2009 werd in een gerandomiseerd vergelijkend onderzoek ook gekeken naar het vermogen van de Sativex-spray van GW Pharmaceuticals om de symptomen van door diabetes veroorzaakte perifere neuropathie te verlichten. 30 proefpersonen kregen Sativex of een placebo toegediend. Over het geheel genomen verbeterde de pijnscore aanzienlijk, maar het effect van Sativex bleek niet duidelijk groter dan dat van de placebo.

Kan wellicht diabetische retinopathie behandelen
80% van de diabetespatiënten die de ziekte langer dan tien jaar hebben, krijgt een complicatie die diabetische retinopathie (DRP) wordt genoemd. Hierbij raken de cellen van het netvlies steeds meer beschadigd. Deze aandoening is jaarlijks verantwoordelijk voor ongeveer 12% van de nieuwe gevallen van blindheid in de VS.

DRP wordt in verband gebracht met door glucose veroorzaakte afbraak van de bloed-retinabarrière, een netwerk van dicht opeengepakte cellen dat voorkomt dat ongewenste stoffen uit het bloed in het netvliesweefsel komen. Door deze afbraak wordt zenuwweefsel aan zenuwgif blootgesteld en wordt de kans op bloedingen in het netvlies groter.

Men denkt dat de pro-inflammatoire immuunrespons en oxidatieve stress een belangrijke rol spelen bij de afbraak van netvliescellen. Er zijn aanwijzingen dat cannabidiol kan helpen bij de behandeling van de aandoening, omdat bekend is dat het zowel oxidatieve stress als ontsteking tegengaat. In een onderzoek uit 2006 dat in het American Journal of Pathologywerd gepubliceerd, kregen ratten met diabetes CBD toegediend en werden ze getest om de snelheid van de celsterfte in het netvlies vast te stellen. Men toonde aan dat behandeling met CBD de oxidatieve stress en neurotoxiciteit aanzienlijk verminderde, waaronder de hoeveelheid tumornecrosefactor α, een stof waarvan bekend is dat hij betrokken is bij de ontstekingsreactie, en dat de behandeling bescherming tegen celsterfte in het netvlies en de afbraak van de bloed-retinabarrière bood.