Schildklier

Ashwaganda: Dit is een kruid met antioxiderende eigenschappen die direct werkt op de schildklier produceren door de juiste hoeveelheid hormonen. Naast hormonale evenwicht is ashwaganda bekend om het lichaam te bestrijden stress worden door het verbeteren van het immuunsysteem en is gevonden te hebben anti-inflammatoire effecten.

Bacopa: Onderzoekers bevestigen de potentie van Bacopa als een schildklier stimulerende drug om hypothyreoïdie te bestrijden. Gebleken te schildklierhormoonconcentraties regelen met maar liefst 41% zonder bijwerkingen.

Blaaswier: Afgezien van hypothyreoïdie, wordt blaaswier beschouwd als een essentieel kruid voor veel gezondheidsproblemen. Deze algen of zeewier bevat een hoog gehalte aan natuurlijke jodium waarvan bekend is dat de schildklier te stimuleren. Bladderwrack bevat stoffen die helpen bij het herstellen van de normale werking van de schildklier en in verkleinen schildklier goiters. Er wordt gedacht een rol te spelen bij het stimuleren van een verhoogde productie van schildklierhormonen, teneinde de ontwikkeling van de schildklier ziekten.

Black wallnut: Afgezien van schaaldieren, wordt zwarte walnoot beschouwd als een van de rijkste bronnen van jodium. Onderzoek toont jodium is een essentiële voedingsstof die een vitale rol in het optimaliseren van de gezondheid en het functioneren van de schildklier speelt. Verder werd ontdekt dat er onvoldoende hoeveelheid jodium leiden meestal tot een aantal voorwaarden die chronische vermoeidheid, depressie, mentale stoornissen, en goiters bevatten.

Citroen melisse: Komende van de mint familie, citroenmelisse is een geweldig kruid dat wordt beschouwd als gunstig voor de schildklieren.
Uit onderzoek blijkt dat dit kruid is nuttig bij het normaliseren van de activiteiten van een overactieve schildklier. Het vermindert de productie van schildklierhormonen en verlicht de symptomen van hyperthyroïdie.

Echinacea: Een populair kruid gebruikt om het immuunsysteem te versterken, wordt echinacea beschouwd nuttig voor mensen die lijden aan hyperthyreoïdie of thyreoïditis. Een deskundige, die heeft meer dan 20 jaar ervaring met auto-immuunziekten geeft de wortels van echinacea aan zijn patiënten en heeft zelden een belangrijke nadelige problemen ondervonden.

Eleuthero: Populair als Siberische ginseng , wordt eleuthero beschouwd als een wonder kruid voor mensen die lijden aan hyperthyreoïdie of hypothyreoïdie. Siberische ginseng wordt verondersteld in het behandelen hypothyreoïdie door het reguleren van de niveaus van hormonen in het lichaam. Bovendien is dit krachtige kruid bevat stoffen die helpen bij de normale werking van de thymus en de bijnieren.

Hoorn: In een 2013 studie met 403 patiënten met milde hyperthyreoïdie die de effecten en veiligheid van een extract van beoordeeld hoorn in tabletten of druppels vorm wetenschappers waargenomen statistisch en klinisch significante verbetering van de symptomen van die welke de tablet. Deze verbeteringen werden geconstateerd zonder grote bijwerkingen. Door bugleweed de effectiviteit bij het verlichten van milde hyperthyreoïdie, sommige deskundigen geloven dat het kan geleidelijk de plaats van regelmatig afnemen van onderhoud medicatie zoals methimazole of PTU.

Lijnzaad: Lijnzaad is bekend dat rijk aan essentiële vetzuren, in het bijzonder omega-3 vetzuren, waarvan wordt gedacht goed voor de schildklier gezondheid. In een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Maryland Medical Center, werd ontdekt dat de consumptie van voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren, zoals lijnzaad, helpt bij het stimuleren van de productie van schildklierhormonen. Dit leidt tot verminderde gevoeligheid voor hypothyreoïdie.

Zoethout: Dit kruid is belangrijk voor het behoud van een evenwicht tussen de klieren, zodat schildklier patiënten die vaak last hebben van vermoeidheid zijn energie verbeterd. Ook in 2011, het Instituut voor Biosciences en Technologie in Texas geïsoleerd synthetisch afgeleid bestanddelen van triterpenoïde glycyrrhetinezuur, een belangrijke component drop en vonden het de groei van sterk invasieve schildklierkanker te remmen. Dit toont potentiële drop’s in de klinische behandeling van schildklierkanker en andere hormonale stoornissen.