Haaruitval

Rozemarijn: een recent februari 2013 studie toonde aan dat de lokale toediening van 2 mg rozemarijn blad onttrekt dagelijks verbeterde haargroei op muizen die ervaren haargroei onderbreking. Rozemarijnextracten remmen testosteron 5a-reductase die een van de meest bekende methoden voor de bestrijding androgene alopecia. Onderzoek heeft ook gevonden rozemarijn effectief desinfecteren van de hoofdhuid en roos voorkomen die ook een bron van haaruitval kan zijn.

Panax Ginseng: deze Chinese geneeskrachtige kruid staat bekend als een apatogen die het lichaam bij het bestrijden stress, een andere waarschijnlijke oorzaak van haarverlies helpt. Een studie die de effecten van ginseng onderzocht op de groei van de haarzakjes onder muizen die hele doses ontvangen van gammastraling bleek ginseng als het hebben van krachtige effecten op het herstel van de haarzakjes. Deze bevindingen bevestigen het onderzoek andere deskundigen ‘dat ginseng bevordert de bloedcirculatie of gebruikt als een tonic of shampoo.

Aloë Vera: aloë vera is een populaire haaruitval kruidenmiddel voor verschillende goede redenen. Wanneer gemasseerd op de hoofdhuid, is aloë vera gel gevonden om PH balans, voedende en hydraterende het van het haar te herstellen. Deze plant is ook bekend om zijn anti-oxidant en anti-inflammatoire eigenschappen. Deskundigen hebben gevonden dat het enzym bevat, superoxide dismutane, is verantwoordelijk voor het verlichten mannelijke kaalheid.

Saffloer: een studie in 2012 getracht de mogelijke mechanismen die betrokken zijn achter geselecteerde kruiden planten die 5a-reductase enzym remmen en het bevorderen van de haargroei te identificeren. Onder de 17 planten die Thai kruiden, extracten werden saffloer blijkt zowel de meest krachtige 5a-reductase remmer en de meest potente haargroei promotor voor de geteste muizen worden.

Valse Daisy: er is absoluut niets vals over de effecten van deze inheemse Aziatische en Zuid-Amerikaanse plant om de haargroei te bevorderen. Een studie in India dat een combinatie van 3 kruiden waaronder valse daisy geformuleerde conclusie dat wanneer False Daisy formulering topicaal werd aangebracht op geschoren huid van ratten, de tijd die het kostte om haar groei daalde met 32% ten opzichte van die in de controlegroep te voltooien.

Dong Quai: andere bekende kruiden-behandeling om haaruitval te stoppen, actieve ingrediënt dong quai is phytosteterone die in verband is gebracht door onderzoekers als een kruiden testosteron stimulerend middel.

Saw Palmetto: oktober 2012 een studie toonde veelbelovende resultaten van Saw Palmetto in de effectiviteit van milde tot matige genetische kaalheid te behandelen. Patiënten die behandeld worden met dit kruid werd een toename in haargroei en dus kon het algemeen verbeteren alopecia.