Knoflook (Allium sativum): Inheems in Centraal-Azië, is knoflook heeft een geschiedenis van gebruik als een remedie voor aandoeningen zoals pokken en tuberculose. Een veel voorkomende ingrediënt in traditionele gerechten uit verschillende culturen, is knoflook wetenschappelijke belangstelling in de afgelopen jaren met betrekking tot haar potentieel om hoge bloeddruk te voorkomen en te verminderen ontvangen. Een aantal in vivo studies hebben geleid tot gegevens die een relatie tussen knoflook en cardiovasculaire gezondheid stelt. De resultaten van klinische studies tonen aan dat behandeling met knoflook kunnen significante daling van zowel de systolische als de diastolische bloeddruk. Andere studies suggereren dat knoflook het risico van bloedstolsels.
Panax ginseng (Panax ginseng): Ook wel Aziatische ginseng, Panax ginseng is anders dan de Amerikaanse ginseng en Siberische ginseng. Wordt al eeuwen gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde, is ginseng genoemd door het Nationaal Centrum voor gratis en alternatieve geneeskunde met betrekking tot haar potentieel om hoge bloeddruk onder controle. Resultaten van een aantal laboratoriumstudies suggereren dat ginseng nuttig zijn als een behandeling voor zou kunnen zijn hoge bloeddruk en verwante aandoeningen.
Kardemom (Elettaria cardamomum): Eeuwen gebruikt in de traditionele Indiase keuken, wordt kardemom meestal beschouwd als kruid in plaats van een geneeskrachtig kruid. Echter, zowel de groene en zwarte rassen van kardemom hebben een geschiedenis van gebruik in de medische systemen van verschillende inheemse culturen. Een studie gepubliceerd door de Indiase Tijdschrift voor Biochemie en Biofysica. Waarin kardemom werd toegediend aan 20 patiënten met stadium 1 hypertensie. gevonden kardemom effectief als een bloeddrukverlagend middel.
Maitake (frondosa): Maitake, de Japanse naam voor de frondosa paddestoel, heet Huishu hua in China en is ook wel aangeduid als aap bank, plankenpaddestoel, koning van paddestoelen, en dansende paddenstoel. Maitake is van oudsher gebruikt voor zijn antivirale eigenschappen , maar meer recent toegepast voor de behandeling van obesitas en verwante aandoeningen, zoals diabetes, hoge cholesterol en hoge bloeddruk. Een 1989 studie gepubliceerd in het Journal of Scientific Vitamine vond dat een dagelijkse dosis van maitake de bloeddruk van hypertensieve ratten aanzienlijk verlaagd. Resultaten van een studie van 2010 (waarvoor een knaagdier-model werd ook gebruikt) suggereren dat Maitake paddestoelen kunnen verlagen bloeddruk veroorzaakt door het verouderingsproces.
Tomaat (Solanum lycopersicum): Technisch een vrucht, maar vaak aangeduid als groente, de tomaat is een belangrijk ingrediënt in traditionele gerechten van verschillende culturen. Niet algemeen erkend onder het grote publiek als het hebben geneeskrachtige waarde, is de tomaat is onderzocht in de afgelopen jaren met betrekking tot haar potentieel om hoge bloeddruk en verwante aandoeningen te beheren. Een studie gepubliceerd in het American Heart Journal in 2006 ontdekte dat stadium 1 hypertensie patiënten een significante verlaging van de bloeddruk bij behandeling met tomaat extract van een hoog antioxidant gehalte. In een recente studie uitgevoerd in Israël, vonden de onderzoekers dat een tomaat extract vullen sterk verbeterd de voorwaarden van de hypertensieve patiënten in vergelijking met placebo. De bloeddrukverlagende werking van de tomaten-extract supplement werd toegeschreven aan de hoge concentraties van vitamine E, lycopeen en beta-caroteen (drie krachtige antioxidanten).
Uien: Dit kruid is waarschijnlijk een van de beste natuurlijke behandelingen voor hoge bloeddruk. Het zou geen verrassing niet langer aangezien uien worden beschouwd als neven knoflook die ook uitstekend kruid voor hypertensie. Uien bevatten hoge quercetine, een soort antioxidant flavonol bekend om zijn vermogen om beroerte en hart-ziekten. Veel onderzoekers speculeren dat quercetine helpt het lichaam in het verminderen van de productie van angiotensine II, een krachtige verbinding die de bloedvaten veroorzaakt vernauwen die leiden tot hoge bloeddruk. In een wetenschappelijke studie om de effectiviteit te testen van uien, onderzoekers geconcludeerd dat uien een belangrijke rol spelen bij het verlagen van het niveau van de bloeddruk. Onderwerpen van de studie die uien nam ervaren een vermindering van 5 mm Hg diastolisch en 7 mm Hg systolisch. Regelmatige consumptie van rauwe uien is nuttig voor het versterken van de goede werking van de slagaders. In een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Utah, onderzoekers beweerden dat de inname van rauwe uien is gunstig voor het behoud van de flexibiliteit en de elasticiteit van de grote slagaders die zijn taak om bloed rond te pompen van het hart naar het lichaam. Het kan ook helpen bij het verminderen van de kleverigheid of de viscuosity van het bloed waardoor de vorming van bloedstolsels te voorkomen.
Wortelen (Daucus carota): Technisch gezien geen kruid, natuurlijk, maar wortelen kan worden gebruikt voor hun voordelen voor de gezondheid, dus we begrepen ze! Best bekend gezondheid-wijs voor zijn beta-caroteen gehalte, wortel is een krachtige plantaardige verrijkt met diverse gezondheids voedingsstoffen die zijn zeer gunstig voor het lichaam. Vandaag, wordt het beschouwd als een van de beste natuurlijke heilzame groenten te nemen voor mensen die lijden aan een hoge bloeddruk. Wortelen zijn eigenlijk een goede bron van antioxidanten zoals beta-caroteen en vitamine C en A. Deze antioxidanten zijn bekend nuttig te roeien vrije radicalen die alleen doodt en beschadigt de cellen zijn. Antioxidanten helpen bij het verminderen van het niveau van oxidatieve stress vrijgegeven door vrije radicalen. Naast het verbeteren van de insulineresistentie, antioxidanten ook verbetering van de activiteiten van endotheelcellen die de stimulering van de functies en verwijding van de bloedvaten bevatten.Verwijding van de bloedvaten helpt bij het verminderen iemands risico voor hoge bloeddruk. Deze groente is een uitstekende bron van kalium die een belangrijke rol bij het terugdringen van de bloeddruk speelt, waardoor het voorkomen van de ontwikkeling van hart-en vaatziekten. Wanneer genomen als sap, wortelen helpen bij het stabiliseren van iemands bloeddruk door het reguleren van de functies van de nieren en het hart.
Chinese Hawthorn: Al duizenden jaren, heeft de Chinese meidoorn is gebruikt door verschillende culturen en samenlevingen in het behandelen en beheren van hoge bloeddruk. Vele klinische studies hebben bewezen de vordering op effectiviteit Chinese meidoorn bij de behandeling van hypertensie. Volgens het onderzoek, dit kruid is rijk aan twee zeer krachtige antioxidanten, oligomere procyanidins en flavonoïden, die zijn zeker goed voor het hart. Het kruid bevat ook alkaloïde rhynchophylline die effectief is in het voorkomen van trombose en aggregatie van bloedplaatjes is. Dit leidde wetenschappers dat Chinese meidoorn theoretiseren is gunstig in het verlagen van iemands bloeddruk, in tegenwerken beroerte, in voorkomen de opbouw van plaques op de wanden van slagaders en het remmen van de vorming van bloedstolsels in het hart, hersenen en bloedvaten.
Gember: Veelgebruikte een smaakmaker voor de Aziatische en Indiase keuken wordt gember algemeen erkend als een uitstekende kruid dat bestrijdt hoge bloeddruk. Naast zijn vermogen om de bloedsomloop te verbeteren, gember werkt ook door het ontspannen van de spieren die de bloedvaten omgeven. Gember werkt door het verlagen van het slechte cholesterol in het lichaam die bij onbeheerd kan leiden tot de vorming van plaques langs de wanden van slagaders. Het kan verstoppingen in de slagaders en bloedvaten die sterk kunnen beïnvloeden bloeddruk te creëren. Deze plaques kan ook de elasticiteit van de slagaders, die kan leiden tot hogere bloeddruk.
Dit kruid is ook effectief in het voorkomen van de vorming van bloedstolsels, wat resulteert tot een verminderd risico op beroertes en hartaanvallen. Bloedstolsels te voorkomen meestal beter circulatie van bloed naar en van het hart.
Lijnzaad: Verondersteld afkomstig te zijn uit Egypte, lijnzaad maakt ook een grote kruid voor hoge bloeddruk. Het bevat hoge niveaus van α-linoleenzuur, een soort essentiële vetzuren, waarvan wordt aangenomen voordelig te zijn bij de preventie, behandeling en het beheer van artritis, ontstekingsdarmziekte en natuurlijk hypertensie. Een onderzoek beweerde dat een dieet rijk aan omega-3 vetzuren aanzienlijk kan helpen bij het verlagen van het niveau van de bloeddruk van die gediagnosticeerd met hypertensie. Ook, lijnzaad is gunstig bij het verminderen van het niveau van slechte cholesterol in het lichaam, het verbeteren van de tolerantie voor glucose, en natuurlijk, door als krachtige antioxidant. Resultaten van een andere studie uitgevoerd in Los Angeles California bleek dat na zes maanden toedienen lijnzaad bij patiënten met perifeer arterieel vaatlijden, het niveau van de systolische bloeddruk gedaald met 10 mm Hg, terwijl dystolic bloeddruk verlaagd met ongeveer 7 mm Hg. Bovendien , onderzoekers geconcludeerd dat lijnzaad bevatten krachtige bestanddelen zoals enterolignans, vezels en alfa-linoleenzuur, die wetenschappelijk bewezen effectief in het verlagen van het niveau van de bloeddruk te zijn.
Inheems in Centraal-Azië, is knoflook heeft een geschiedenis van gebruik als een remedie voor aandoeningen zoals pokken en tuberculose. Een veel voorkomende ingrediënt in traditionele gerechten uit verschillende culturen, is knoflook wetenschappelijke belangstelling in de afgelopen jaren met betrekking tot haar potentieel om hoge bloeddruk te voorkomen en te verminderen ontvangen. Een aantal in vivo studies hebben geleid tot gegevens die een relatie tussen knoflook en cardiovasculaire gezondheid stelt. De resultaten van klinische studies tonen aan dat behandeling met knoflook kunnen significante daling van zowel de systolische als de diastolische bloeddruk. Andere studies suggereren dat knoflook het risico van bloedstolsels.
Panax ginseng (Panax ginseng): Ook wel Aziatische ginseng, Panax ginseng is anders dan de Amerikaanse ginseng en Siberische ginseng. Wordt al eeuwen gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde, is ginseng genoemd door het Nationaal Centrum voor gratis en alternatieve geneeskunde met betrekking tot haar potentieel om hoge bloeddruk onder controle. Resultaten van een aantal laboratoriumstudies suggereren dat ginseng nuttig zijn als een behandeling voor zou kunnen zijn hoge bloeddruk en verwante aandoeningen.
Kardemom (Elettaria cardamomum): Eeuwen gebruikt in de traditionele Indiase keuken, wordt kardemom meestal beschouwd als kruid in plaats van een geneeskrachtig kruid. Echter, zowel de groene en zwarte rassen van kardemom hebben een geschiedenis van gebruik in de medische systemen van verschillende inheemse culturen. Een studie gepubliceerd door de Indiase Tijdschrift voor Biochemie en Biofysica. Waarin kardemom werd toegediend aan 20 patiënten met stadium 1 hypertensie. gevonden kardemom effectief als een bloeddrukverlagend middel.
Maitake (frondosa): Maitake, de Japanse naam voor de frondosa paddestoel, heet Huishu hua in China en is ook wel aangeduid als aap bank, plankenpaddestoel, koning van paddestoelen, en dansende paddenstoel. Maitake is van oudsher gebruikt voor zijn antivirale eigenschappen , maar meer recent toegepast voor de behandeling van obesitas en verwante aandoeningen, zoals diabetes, hoge cholesterol en hoge bloeddruk. Een 1989 studie gepubliceerd in het Journal of Scientific Vitamine vond dat een dagelijkse dosis van maitake de bloeddruk van hypertensieve ratten aanzienlijk verlaagd. Resultaten van een studie van 2010 (waarvoor een knaagdier-model werd ook gebruikt) suggereren dat Maitake paddestoelen kunnen verlagen bloeddruk veroorzaakt door het verouderingsproces.
Tomaat (Solanum lycopersicum): Technisch een vrucht, maar vaak aangeduid als groente, de tomaat is een belangrijk ingrediënt in traditionele gerechten van verschillende culturen. Niet algemeen erkend onder het grote publiek als het hebben geneeskrachtige waarde, is de tomaat is onderzocht in de afgelopen jaren met betrekking tot haar potentieel om hoge bloeddruk en verwante aandoeningen te beheren. Een studie gepubliceerd in het American Heart Journal in 2006 ontdekte dat stadium 1 hypertensie patiënten een significante verlaging van de bloeddruk bij behandeling met tomaat extract van een hoog antioxidant gehalte. In een recente studie uitgevoerd in Israël, vonden de onderzoekers dat een tomaat extract vullen sterk verbeterd de voorwaarden van de hypertensieve patiënten in vergelijking met placebo. De bloeddrukverlagende werking van de tomaten-extract supplement werd toegeschreven aan de hoge concentraties van vitamine E, lycopeen en beta-caroteen (drie krachtige antioxidanten).
Uien: Dit kruid is waarschijnlijk een van de beste natuurlijke behandelingen voor hoge bloeddruk. Het zou geen verrassing niet langer aangezien uien worden beschouwd als neven knoflook die ook uitstekend kruid voor hypertensie. Uien bevatten hoge quercetine, een soort antioxidant flavonol bekend om zijn vermogen om beroerte en hart-ziekten. Veel onderzoekers speculeren dat quercetine helpt het lichaam in het verminderen van de productie van angiotensine II, een krachtige verbinding die de bloedvaten veroorzaakt vernauwen die leiden tot hoge bloeddruk. In een wetenschappelijke studie om de effectiviteit te testen van uien, onderzoekers geconcludeerd dat uien een belangrijke rol spelen bij het verlagen van het niveau van de bloeddruk. Onderwerpen van de studie die uien nam ervaren een vermindering van 5 mm Hg diastolisch en 7 mm Hg systolisch. Regelmatige consumptie van rauwe uien is nuttig voor het versterken van de goede werking van de slagaders. In een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Utah, onderzoekers beweerden dat de inname van rauwe uien is gunstig voor het behoud van de flexibiliteit en de elasticiteit van de grote slagaders die zijn taak om bloed rond te pompen van het hart naar het lichaam. Het kan ook helpen bij het verminderen van de kleverigheid of de viscuosity van het bloed waardoor de vorming van bloedstolsels te voorkomen.
Wortelen (Daucus carota): Technisch gezien geen kruid, natuurlijk, maar wortelen kan worden gebruikt voor hun voordelen voor de gezondheid, dus we begrepen ze! Best bekend gezondheid-wijs voor zijn beta-caroteen gehalte, wortel is een krachtige plantaardige verrijkt met diverse gezondheids voedingsstoffen die zijn zeer gunstig voor het lichaam. Vandaag, wordt het beschouwd als een van de beste natuurlijke heilzame groenten te nemen voor mensen die lijden aan een hoge bloeddruk. Wortelen zijn eigenlijk een goede bron van antioxidanten zoals beta-caroteen en vitamine C en A. Deze antioxidanten zijn bekend nuttig te roeien vrije radicalen die alleen doodt en beschadigt de cellen zijn. Antioxidanten helpen bij het verminderen van het niveau van oxidatieve stress vrijgegeven door vrije radicalen. Naast het verbeteren van de insulineresistentie, antioxidanten ook verbetering van de activiteiten van endotheelcellen die de stimulering van de functies en verwijding van de bloedvaten bevatten.Verwijding van de bloedvaten helpt bij het verminderen iemands risico voor hoge bloeddruk. Deze groente is een uitstekende bron van kalium die een belangrijke rol bij het terugdringen van de bloeddruk speelt, waardoor het voorkomen van de ontwikkeling van hart-en vaatziekten. Wanneer genomen als sap, wortelen helpen bij het stabiliseren van iemands bloeddruk door het reguleren van de functies van de nieren en het hart.
Chinese Hawthorn: Al duizenden jaren, heeft de Chinese meidoorn is gebruikt door verschillende culturen en samenlevingen in het behandelen en beheren van hoge bloeddruk. Vele klinische studies hebben bewezen de vordering op effectiviteit Chinese meidoorn bij de behandeling van hypertensie. Volgens het onderzoek, dit kruid is rijk aan twee zeer krachtige antioxidanten, oligomere procyanidins en flavonoïden, die zijn zeker goed voor het hart. Het kruid bevat ook alkaloïde rhynchophylline die effectief is in het voorkomen van trombose en aggregatie van bloedplaatjes is. Dit leidde wetenschappers dat Chinese meidoorn theoretiseren is gunstig in het verlagen van iemands bloeddruk, in tegenwerken beroerte, in voorkomen de opbouw van plaques op de wanden van slagaders en het remmen van de vorming van bloedstolsels in het hart, hersenen en bloedvaten.
Gember: Veelgebruikte een smaakmaker voor de Aziatische en Indiase keuken wordt gember algemeen erkend als een uitstekende kruid dat bestrijdt hoge bloeddruk. Naast zijn vermogen om de bloedsomloop te verbeteren, gember werkt ook door het ontspannen van de spieren die de bloedvaten omgeven. Gember werkt door het verlagen van het slechte cholesterol in het lichaam die bij onbeheerd kan leiden tot de vorming van plaques langs de wanden van slagaders. Het kan verstoppingen in de slagaders en bloedvaten die sterk kunnen beïnvloeden bloeddruk te creëren. Deze plaques kan ook de elasticiteit van de slagaders, die kan leiden tot hogere bloeddruk.
Dit kruid is ook effectief in het voorkomen van de vorming van bloedstolsels, wat resulteert tot een verminderd risico op beroertes en hartaanvallen. Bloedstolsels te voorkomen meestal beter circulatie van bloed naar en van het hart.
Lijnzaad: Verondersteld afkomstig te zijn uit Egypte, lijnzaad maakt ook een grote kruid voor hoge bloeddruk. Het bevat hoge niveaus van α-linoleenzuur, een soort essentiële vetzuren, waarvan wordt aangenomen voordelig te zijn bij de preventie, behandeling en het beheer van artritis, ontstekingsdarmziekte en natuurlijk hypertensie. Een onderzoek beweerde dat een dieet rijk aan omega-3 vetzuren aanzienlijk kan helpen bij het verlagen van het niveau van de bloeddruk van die gediagnosticeerd met hypertensie. Ook, lijnzaad is gunstig bij het verminderen van het niveau van slechte cholesterol in het lichaam, het verbeteren van de tolerantie voor glucose, en natuurlijk, door als krachtige antioxidant. Resultaten van een andere studie uitgevoerd in Los Angeles California bleek dat na zes maanden toedienen lijnzaad bij patiënten met perifeer arterieel vaatlijden, het niveau van de systolische bloeddruk gedaald met 10 mm Hg, terwijl dystolic bloeddruk verlaagd met ongeveer 7 mm Hg. Bovendien , onderzoekers geconcludeerd dat lijnzaad bevatten krachtige bestanddelen zoals enterolignans, vezels en alfa-linoleenzuur, die wetenschappelijk bewezen effectief in het verlagen van het niveau van de bloeddruk te zijn.