Lever

Artisjok: Gebruikt in Europese geneeskunde sinds de 18e eeuw is artisjok bewezen beschermende effect levercellen vanwege de invloed van de werkzame antioxidant stoffen. Specifiek is artisjok gebleken leverregeneratie en gal productie die essentieel is voor de spijsvertering ondersteunen. Sommige klinische experimenten hebben eveneens de werkzaamheid van artisjok in het verlagen triglycerideniveaus.

Astralagus: Beschouwd als een van de belangrijkste kruiden ontdekt door de Chinese, astralagus blijkt een van de meest gunstige kruiden voor de lever. Resultaten van een wetenschappelijke studie is gebleken dat dit kruid kan verminderen leverschade die al zo goed heeft gemaakt als bij de bescherming van de lever tegen verdere schade. Meer dan de mogelijkheid om lagere zuurgraad in de maag, astralagus is ook nuttig bij het verbeteren van de spijsvertering en het uitroeien chemische toxinen en zware metalen uit het lichaam.
Zoals eerder vermeld, betere vertering leidt vaak tot betere stoelgang. Op de lange termijn kan dit een positieve invloed op de lever.

Net als de bovenstaande kruiden die alle-natuurlijke, de Amerikaanse Lever Stichting adviseert natuurlijke methoden zoals gezonde voeding en gewicht, regelmatige lichaamsbeweging, gereguleerd / verminderde alcoholconsumptie en een goede hygiëne als het meest effectief voor de gezondheid lever stimuleren. Zoals het oude gezegde gaat , voorkomen is altijd beter dan genezen.

Cichorei wortel: Voor een zeer lange tijd, is cichorei wortel extract grote schaal gebruikt in de behandeling van vele leveraandoeningen.
Terwijl de oude Romeinen gebruikt dit kruid in het reinigen van hun bloed, oude Egyptenaren gebruiken om zowel de lever en het bloed te zuiveren. Verder wordt witlofwortel verondersteld effectief te zijn op het vergroten van de weerstand tegen de vorming van de lever stenen en galstenen. Volgens het onderzoek, witlofwortel werkt voornamelijk door het verhogen van de productie van gal. Door dat te doen, wordt de spijsvertering verbeterd doordat overtollige gal kan breken extra vetten, wat op zijn beurt resultaten aan betere samenstelling van het bloed. Op de lange termijn kan dit een positieve invloed op de gezondheid van de lever en de galblaas. Bovendien cichorei wortel is ook effectief in het beschermen van de lever tegen de schadelijke effecten van het drinken van grote hoeveelheid koffie. Het kruid kan worden gebruikt om een breed scala van leveraandoeningen vanwege de fenolverbinding inhoud behandelen. Beschouwd als een hepatoprotectant verbinding, fenol remt de enorme schade veroorzaakt door inname van tetrachloorkoolstof en paracetamol.

Kurkuma: Die behoren tot dezelfde familie als gember, kurkuma stimuleert enzymen die ontgiften en zo onderzoekers van UCLA hebben ontdekt, kunnen eveneens vechten kankerverwekkende stoffen door het houden van kwaadaardige cellen zich verder verspreidt.
De eerste onderzoeken over levercellen hebben gesuggereerd kurkuma extracten kan de replicatie van het hepatitis B virus blokkeert.
Bovendien, curcumin, het actieve ingrediënt in kurkuma werd aangetoond in klinische studies effectief om lever triglyceriden. Die ook verbonden metabole aandoeningen zoals viscerale obesitas, insulineresistentie, vette lever en diabetes.

Maria distel: Een van de meest populaire lever kruiden en in een groot aantal lever-tonic formules, mariadistel wordt beschouwd als gunstig voor de lever, omdat de anti-oxidant verbindingen van mariadistel zijn gevonden door onderzoekers te helpen bij het ontgiftingsproces door te spoelen uit toxinen zoals alcohol, regeneratie van beschadigd leverweefsel en de stimulering van de productie van gal. Wetenschappers hebben ontdekt dat een van deze actieve verbindingen is silibinin die lever voorwaarden verlicht door het verminderen van ontsteking en fibrose. Bijgevolg, 5 analyses van klinische studies waarbij 602 cirrose patiënten hebben gesuggereerd dat mariadistel lever-gerelateerde mortaliteit kan verminderen.

Paardebloem: In een wetenschappelijke studie, blad extracten van paardebloem bladeren werden gevoerd aan de muizen een maand om hun hepaprotective effecten te onderzoeken. Resultaten bevestigden de voordelen verkregen hepatische werking waren vanwege antioxidant het kruid en anti-inflammatoire activiteiten. Afgezien van de bladeren, wortels van de paardebloem zijn een populaire lever steun dat bekend is door de eeuwen als een diureticum en gebruikt door kruidendokters te vette lever en cirrose te bestrijden.

Stinkende gouwe: Je mag niet van dit hebben gehoord, maar Stinkende gouwe is waarschijnlijk een van de beste kruiden voor de lever.
Het wordt veel gebruikt in de behandeling van vele ziekten hepatitis, zoals geelzucht, en het bevordert de lever ontgifting. Beste genoteerd als een bloed reinigingsmiddel, is stinkende gouwe bekend om zijn pijnstillende, antibacteriële, anti-microbiële en de lever beschermen capaciteiten. Hoewel er weinig studies die de effectiviteit Stinkende gouwe kan bewijzen bij het ontgiften van de lever, onderzoekers geloven dat het werkt door het verhogen van de productie van gal. Volgens het onderzoek, verhoogde productie gal uiteindelijk resulteert tot een verbeterde spijsvertering en ontgift de lever.

Yellow dock wortel: Beschouwd als een uitstekend tonicum voor de lever, gele dok wortel is ook een goed kruid dat de gezondheid van de lever bevordert. Over het algemeen gebruikt als een bloed zuiveraar, geel dok wortel is ook beroemd om zijn leverontgiftende werking.
Net als de meeste kruiden die gunstig zijn voor de lever, gele dok wortel werkt ook door het verbeteren van de productie van gal het lichaam wat resulteert tot een verbeterde spijsvertering. Ook geel dok wortel werkt door het stimuleren van regelmatige stoelgang waardoor afvalstoffen voorkomen van slepende langer bij het darmkanaal. Het bevordert ook frequent urineren. Volgens het onderzoek, regelmatige verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam is effectief in het voorkomen van de accumulatie van toxines in de bloedbaan, galblaas en lever, het meest vooral.

Zoethout: De American Cancer Society noemt drop als een krachtige kruidenmiddel aan leverziekten zoals hepatitis en kanker onder andere vanwege de chemische glycyrrhizine bevat. Een ander onderzoek meldt de voordelen van drop is verbonden met interferon productie, die verantwoordelijk is voor de plant vermogen om de lever te beschermen tegen schadelijke gifstoffen.