Hart

Knoflook: Deze kruid is overal in de wereld immens populair. Het is een goede toevoeging aan een gerecht. Knoflook helpt bij verschillende klachten aan het hart doordat het cholesterol en bloeddruk verlagend is. Het vermindert bloedstolling en kan ook gebruikt worden voor atherosclerose en verstopte slagaders Hierdoor verkleind  de kans op hartkloppingen enorm.

Hagedoorn: Een redelijk onbekende vruchtdragende struik die niettemin een lange voorgeschiedenis kent als geneeskrachtige kruid en wordt toegepast als cardiovasculaire hulp.Het is aangetoond dat deze kruid de cardiale spieren doen ontspannen, verhoogd de integriteit van de bloedvatwanden en het verbeterd de coronaire bloedstroom en zuurstofgebruik. Deze kruid wordt vaak gebruikt bij hartfalen.

Pepermunt: Geliefd om zijn pijnstillende, anti-inflatoire, krampstillend en anti-oxidanten kenmerken die alle het hart ten goede komen. Deze ontspannen de bronchiale gladde spieren en verhogen de ventilatie hersens zuurstofconcentratie. Het wordt aangeraden deze pepermunt in vorm van een olie meerdere malen per dag in te masseren rond de hartstreek om hartkloppingen te verminderen.

Lavendel: Paniek en angstaanvallen gaan vaak gepaard met hartkloppingen. Lavendel wordt daarom vaak gebruikt als badolie. Deze rustgevende kruid zorgt voor een dalende werking van angst en paniekaanvallen en geeft een enorme toename aan beta en theta activiteiten. Hierdoor worden uw lichaam en geest tot rust geroepen.

Blauwe bosbes: Vanwege zijn vermogen om microcirculatie gezondheid te verbeteren, kunnen blauwe bosbes ook helpen bij het versterken van de vaatwanden en het stimuleren van de vorming van nieuwe haarvaten. Vandaar dat in een studie in 2011, de mogelijke beschermende effecten van blauwe bosbes extracten tegen hartschade werden deels gesuggereerd vanwege zijn antioxiderende activiteiten.

Cacao: Een hart tonic vanwege de natuurlijke bron van theobromine, cacao bevat ook epicatechine, een flavonol die bloed functioneren vat verhoogd. In een gerandomiseerd, gecontroleerd onderzoek in Zwitserland, werd flavanolrijke chocolade getoond aan vasculaire en functie van de bloedplaatjes baat bij patiënten met congestief hartfalen, zowel op de korte en lange termijn door een verhoging van stikstofoxide biologische beschikbaarheid en het verminderen van oxidatieve stress. Dit effect werd voortgezet nadat dagelijks verbruik over een periode van 4 weken.

Cayenne: Bekend om zijn vermogen om hartaanvallen te voorkomen, cayenne een krachtige kruid bevat meer dan 26 gezondheid voedingstoffen zoals calcium, magnesium, vitamine A, vitamine C, selenium, zink en voedingsvezels. Uit onderzoek blijkt dat dit kruid bevat krachtige stoffen die vitale rol spelen in het optimaliseren van gezondheid en van het hart. Er wordt gedacht aan het werk door het verwijderen van plaques van slagaders, het verstrekken van voedsel aan het hart, de verbetering van het verkeer, emulgeren triglyceriden, het verwijderen van schadelijke stoffen uit het bloed, re-gebouw bloedcellen en het verlagen van het cholesterolgehalte.

Druiven: Regelmatige inname van druiven wordt beweerd dat gunstig zijn voor het hart. Onderzoek toont aan dat druiven zijn goede bronnen van flavonoïden die helpen bij de bestrijding van hoge bloeddruk en het risico op hart- en vaatziekten en de hartspier schade te beperken. In een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Michigan Health System, werd ontdekt dat de druiven bevatten een hoog niveau van antioxidanten die de verbetering van diastolische druk van het hart en het verminderen van het optreden van fibrose, hartspier uitbreiding en hypertensieve hartfalen.

Ginko biloba: Bladextracten van ginkgo zijn aangetoond in talloze studies uitzetting te veroorzaken en verhogen van de bloedstroom naar de slagaders, hartvaten en aders. Bovendien remmen ze ook bloedplaatjesaggregatie bloedstolling en werken met anti-oxidanten vaatwanden tegen vrije radicalen. Terwijl kruiden zijn zeker niet bedoeld om de rol van een goed dieet, lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl te bagatelliseren in de strijd tegen hart- en vaatziekten, kunnen zij met het juiste gebruik en de juiste deskundige advies, vergroting van de effecten van deze in het beschermen van uw hart.

Ginseng: Terwijl de wortels van de ginseng al lang klinisch gebruikt wordt om verschillende aandoeningen te behandelen, hebben steeds meer studies die onlangs hun klinische waarde bij de behandeling van hart- en vaatziekten ontdekt. Hoewel meer studies nodig zijn om complexe mechanismen die ginseng beschermt met het hart onderzoeken, verschillende proeven veelbelovend in rol ginseng om bescherming tegen coronaire hartziekte, cardiale hypertrofie, hartfalen, cardiale energiemetabolisme, cardiale contractiliteit en aritmie door het kruid antitumor, anti-inflammatoire, antiallergisch, antioxidatieve, antidiabetica en bloeddrukverlagende activiteiten.

Slagers bezem: Butcher’s bezem is een prachtige minder bekende kruid dat wordt verondersteld om te helpen iemands risico op hart- en vaatziekten te verminderen. De belangrijkste bestanddelen die sterolen, vetzuren en sterolen omvatten, worden beschouwd als gunstig in het verbeteren van de omstandigheden van de bloedvaten en in het verminderen van je gevoeligheid voor arteriosclerose. Merk op dat in tegenstelling tot vele kruiden die worden beschouwd als goed voor het hart te zijn, slager bezem wordt alleen geadviseerd om mensen gediagnosticeerd met een lage bloeddruk of hypotensie. Het helpt bij het verhogen van de diastolische bloeddruk, dus mensen met hoge bloeddruk dienen te vermijden.