Agastache Foeniculum (Anijshyssop)

Anijshyssop wetenschappelijke naam Agastache Foeniculum

Agastache Foeniculum (Anijshyssop) is een plant uit de muntfamilie en wordt 60 cm tot 150 cm hoog. Het is een meerjarige plant die in de keuken kan worden gebruikt maar hij wordt ook al duizenden jaren in de traditionele geneeskunde her en der in de wereld gebruikt.

Op onze Tuinderij en Kwekerij ( N.P.P.), waar wij ons Immaterieel Cultureel Erfgoed uitoefenen, hebben wij de Agastache Foeniculum staan, die we door de jaren heen hebben weten te verkrijgen, doormiddel van natuurlijke selectie zijn alleen de allerbeste, sterkste en natuurlijkste overgebleven.

Die vormen daarom ook onze basis voor al onze uitgangsmaterialen zoals bijvoorbeeld onze MNF JDK.AGASTACHE FULL SPECTRUM TRANSFORMERS, die men vaak gebruikt in MNF JDK.FULL SPECTRUM RITUALS zie:

https://gyofm.nl/webshop#!/JDK-FULL-SPECTRUM-TRANSFORMER-RITUALS/p/69544378/category=19698638 

De geneeskracht van Agastache Foeniculum

De Latijnse naam van Anijshyssop is Agastache Foeniculum, een alternatieve naam in het Nederlands is dropplant. In het Engels draagt de plant dezelfde twee hoofnamen als in het Nederlands, Anise Hysop en Liquorice mint. De naam dropplant verwijst naar zijn vroegere gebruik om drop mee te maken en anijshyssop is een knipoog naar het feit dat de bladeren anijsachtig smaken.

Agastache Foeniculum heeft een ontstekingsremmende, hartversterkende, spijsverteringsbevorderende en licht zweet afdrijvende werking. Amerikaanse Indianen gebruikten de Agastache Foeniculum als ademverfrisser. Een infuus (sterke thee) van dit kruid werd gebruikt om borstproblemen mee op te lossen. Het werkt goed bij hoesten, vooral bij hoest waarbij de longen pijnlijk branderig aanvoelen. De keel kan hierbij zeer gaan doen en daar werkt deze plant helend voor. De wortel van de Agastache Foeniculum werd door de Indianen gebruikt om verkoudheid mee te bestrijden. Daarnaast was de plant basis voor een middel bij diarree. De Indianen gebruikten een thee van deze plant om koorts te verlagen, dat zelfde gebeurde ook met het Koreaanse broertje van deze plant in China en Korea.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt de lokale variant van de Agastache Foeniculum, de Agastache Rugosa gebruikt. Dit familielid is bekend onder de naam Koreaanse munt en lijkt qua plant en uitwerking veel op de Agastache Foeniculum. Chinese natuurmedici gebruiken het om koorst, keelpijn en hoofdpijn mee te behandelen. Er wordt een papje gemaakt van de plant ten einde zweren en brandwonden mee te genezen. Daarnaast gebruikt men een geïnfuseerde olie als massageolie bij pijnlijke gewrichten en artitis. Net als bij de Indianen werd het op de borst gesmeerd bij borstproblemen zoals congestie.

Agastache Foeniculum is een ideale "theeplant" voor de doe-het-zelver. Gek genoeg vind je "thee" mengsels met deze plant niet vaak in winkels. Een leuk wetenschappelijk feit is dat er methyl-eugenol in de Agastache Foeniculum zit en dit fruitvliegjes op afstand houdt.

Deze medicinale werkingen kunnen door Fyto-therapeuten worden aangewend om het voor te schrijven bij onder andere deze indicaties:

* Spijsvertering

* Krampwerend

* Gasdrijvend

* er blijkt een remmende werking op HIV 1 virus te zijn door oa. 2 diterperoiden Agastanol en Agastaquinone

* ook bloeddruk verlagende werking is mogelijk

* ook een schimmel werende werking is mogelijk

Onderzoeken kunnen ons veel leren over de werking van kruiden, maar dikwijls ook zeer verwarrend omdat men dikwijls conclusie wil trekken voor men het hele kruidenplaatje kent. Ook bij de Agastache Foeniculum is het zeker zo dat het niet één stofje is die de werking van de plant bepaald maar een opstelsom van vele stoffen, die dan ook samen een synergie vormen.

                                                                                                                                                                                         bron: Mens en Gezondheid, Huis en tuin info.nu

Wilt u ook weten wat deze hoogwaardige plant inhoudsstoffen voor uw gezondheid zouden kunnen betekenen, maak dan een afspraak voor een gratis consult.